- Auditions, Theatre

Audition Notice : Cinta Sang Arnab

The follwing is lifted from the FB Event Page, if you’re actor / actress and can converse comfortably in Malay. You absolutely should go and audition for this play! 

Mencari aktor lelaki untuk teater Cinta Sang Arnab, sebuah drama yang akan dipentaskan sebahagian daripada festival seni antarabangsa pada bulan April. Pementasan ini dibawah arahan Ghafir Akbar.

Cinta Sang Arnab akan dipentaskan di Kuala Lumpur mulai 22 – 28 April, 2013. Persembahan akan diadakan pada waktu siang. Pelakon akan menerima bayaran.

Mencari:
Pelakon lelaki yang boleh membawa watak yang berumur sekurang-kurangya 30 tahun. Pelakon dengan latar belakang dalam movement dan teater fizikal dialu-alukan. Sila baca sinopsis di bawah.

Sila email gambar headshot (atau gambar potret) dan resume/pengalaman ke ghafir.akbar@gmail.com. Pelakon yang disenaraipendek akan dihubungi untuk hadir ke ujibakat minggu hadapan (Isnin 4 Mac – Khamis 7 Mac). Sebarang soalan boleh diajukan ke ghafir.akbar@gmail.com.

*****

Inviting actor submissions for ‘Cinta Sang Arnab’, a play in Malay presented as part of an international arts festival in April. The play will be directed by Ghafir Akbar.

Cinta Sang Arnab will be staged in Kuala Lumpur from April 22-28th, 2013. Most performances will be held during the day. Performers will be paid.

Seeking:
Male actors of all types who can play 30 years old and above. Actors with movement background or physical theatre experience encouraged to submit. Must be fluent in Malay. Please read the attached synopsis.

Please email headshot (or photo) and resume/experience to ghafir.akbar@gmail.com. Shortlisted candidates will be invited to attend the audition scheduled next week (between Monday 4th – Thursday 7th March). Please direct any queries to ghafir.akbar@gmail.com.

*****

Synopsis:

Wangi seorang wanita yang kecewa dengan percintaanya telah membuat keputusan untuk membunuh diri di Jambatan Pulau Pinang. Niatnya itu telah di batalkan apabila di tegur oleh seekor arnab yang sedang menuju ke Pulau Pinang ketika itu. Dari pertemuan yang tidak di sangka itu (tambahan pula dia belum pernah bertemu dengan seekor arnab yang boleh bercakap), arnab telah jatuh hati terhadap Wangi tetapi di pendamkan dulu. Sambil arnab berkenalan dengan Wangi, jiran sebelah, Fati Ermi, sering datang mengetuk pintu bersikap curiga.Persahabatan mereka berdua di sentak dengan kedatangan Roy, kekasihnya yang telah mengecewakannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *